Вакуумнае пакаванне гародніны ў сельскай мясцовасці - Мэты ўстойлівага развіцця у Беларусі
Вакуумнае пакаванне гародніны ў сельскай мясцовасці
17 красавіка 2024
Мэты ўстойлівага развіцця
Кароткае апісанне

Ініцыятыва Кацярыны Цялегінай і яе прадпрыемствы ТАА «Грынвайс» уяўляе сабой прыклад жаночага сацыяльнага прадпрымальніцтва ў сельскай мясцовасці.. Асноўная мэта – стварэнне вытворчасці па ачыстцы агародніны для паставак якасных і свежых прадуктаў прадпрыемствам грамадскага харчавання, кафэ і рэстаранам. Дзейнасць прадпрыемства ТАА «Грынвайс» падтрымана Брэсцкім мясцовым фондам рэгіянальнага развіцця ў рамках ініцыятывы па падтрымцы жаночага сацыяльнага прадпрымальніцтва ў Бярозаўскім раёне, якая рэалізуецца ў партнёрстве з нацыянальнымі і міжнароднымі арганізацыямі.

Падрабязнае апісанне

    Рэгіён рэалізацыі ініцыятывы

    в.Ястрабель, Бярозаўскі раён, Брэсцкая вобласць

    Тэмы ўстойлівага развіцця

    Сацыяльнае развіццё
    Тэхналогіі і інавацыі
    Экалагічная ўстойлівасць і кіраванне рэсурсамі

    Змест дзейнасці

    Асноўныя задачы вытворчасці складаюцца ў ачыстцы і вакуумізацыі такой гародніны, як бульба, лук, морква і бурак. Вакуумная ўпакоўка значна павялічвае тэрмін захоўвання прадуктаў, захоўваючы іх пажыўныя ўласцівасці і свежасць, што робіць прадукцыю прадпрыемства запатрабаванай ва ўстаноў грамадскага харчавання.

    Поспех ініцыятывы ўключала наступныя ключавыя крокі:

    • Вывучэнне рынку. Правядзенне аналізу патрэбнасцей і ніш, якія не заняты прыватным бізнесам на рынку Брэсцкай вобласці. Выбар і развіццё ідэі па вакуумізацыі гародніны.
    • Вызначэнне месцазнаходжання. Выбар Бярозаўскага раёна як аптымальнага месца з пункту гледжання лагістыкі, пастаўкі сыравіны і збыту гатовай прадукцыі.
    • Набыццё і падрыхтоўка памяшкання. Набыццё будынка ў в. Ястрабля, рамонт і падрыхтоўка пад патрэбы вытворчасці. Закупка і ўстаноўка неабходнага абсталявання для мыцця, ачысткі і вакуумнай упакоўкі агародніны.
    • Набор персаналу. Набор і пашырэнне персаналу на розныя пасады ўнутры кампаніі з ростам да 10 чалавек.
    • Запуск вытворчасці. Закупка гародніны ў мясцовых фермераў. Прапрацоўка фарматаў прадукцыі, зручнай для выкарыстання рэстаранамі і іншымі прадпрыемствамі грамадскага харчавання.

    Вынікі і ўплыў ініцыятывы

    Ініцыятыва дэманструе, як можна эфектыўна выкарыстоўваць невялікія рэсурсы для стварэння прадукцыі, запатрабаванай як на мясцовым, так і на шырэйшым рынку.

    Закупка экалагічна чыстай гародніны ў мясцовых вытворцаў стымулюе развіццё сельскагаспадарчага сектара, забяспечваючы фермерам устойлівыя рынкі збыту.

    Створана 3 працоўныя месцы для мясцовых жыхароў, уключаючы людзей з інваліднасцю. Уцягванне ў праект мясцовага насельніцтва садзейнічае ўмацаванню сацыяльных сувязей, фарміраванню пачуцця прыналежнасці і садзейнічанню агульнаму дабрабыту.

    Для пашырэння ўплыву запланавана павелічэнне вытворчых магутнасцей і аб’ёмаў продажаў. Прадпрыемства апрацоўвае адну тону бульбы і 100-200 кг цыбулі і морквы за дзень. У перспектыве – выхад на апрацоўку бульбы да 5 тон.

     

    Источники информации:

    1. greenweis.by
    2. undp.org
    3. youtu.be

КАРТА САЙТА